Wereld eetstoornisdag 2023 Echte mensen, echt herstel
Inhoudsopgave

Wereldeetstoornisdag 2 juni 2023: ‘echte mensen, echt herstel’ 

Wereldeetstoornisdag 2 juni 2023: ‘echte mensen, echt herstel’ 

Er zijn heel veel mensen hard aan het werk voor echt herstel bij eetstoornissen. Dit is het thema van deze Wereldeetstoornisdag!

Van onze jongeren vertoont meer dan 1 op 5 signalen van een eetstoornis. Ze voelen zich niet goed en sommigen blokkeren in hun groei. Dit is niet wat we voor hen willen. We dromen ervan dat iedere jongere voluit kan leven naar zijn of haar talent. 

Om dit te bereiken werken we aan de uitbouw van een goede biotoop voor jongeren. Internationale richtlijnen pleiten ervoor om  een stimulerende omgeving uit te bouwen waarin jongeren positief kunnen opgroeien, en dit in alle settings over beleidsdomeinen en sectoren heen. Bovendien hebben we als opdracht ervoor te zorgen dat ook jongeren die even haperen en ondersteuning nodig hebben snel terecht kunnen bij effectieve zorg.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het creëren van een goede omgeving voor jongeren in volle groei én aan het verbeteren van de zorg voor jongeren die haperen en gespecialiseerde hulp nodig hebben. Momenteel werken we samen met velen: beleidsverantwoordelijken, preventiewerkers en zorgverstrekkers, ervaringsdeskundigen en ouders en mediamakers 

Tijdens de week van wereldeetstoornisdag willen we de vele nieuwe initiatieven symbolisch samenbrengen en elke dag één thema in de spotlight zetten. En dit met een knipoog naar het vele werk dat momenteel ‘achter de schermen’ gebeurt.

De actie wordt georganiseerd in een samenwerking tussen Kenniscentrum Eetexpert en patientvereniging ANBN.

Nieuwe initiatieven van…

Beleidsmakers

Initiatieven van de Vlaamse en Federale regering in de spotlight op 30 mei 2023

Bekijk

Professionals

Initiatieven van preventiewerkers en zorgverstrekkers in de spotlight op 31 mei 2023

Bekijk

Mediamakers

Mooie voorbeelden in de pers in de spotlight op 1 juni 2023

Bekijk

Naasten

Aanbod voor ouders , omgeving en ervaringsdeskundigen in de spotlight op 2 juni 2023 (wereldeetstoornisdag)

Bekijk