Wereldeetstoornisdag 2023 - Ouders en ervaringsdeskundigen

Wereldeetstoornisdag - initiatieven met ervaringsdeskundigen en voor ouders 

2 juni 2023

Ervaringsdeskundigen geven waardevolle input

Beleidsinput van ervaringsdeskundigen

Wist je dat ervaringsdeskundigen het afgelopen jaar steevast mee uitgenodigd werden in alle beleidswerkgroepen die aan het werk zijn rond eetstoornissen ? Ze leverden er zeer waardevolle input oa over het belang van continuiteit in de zorg en het voorzien van bijkomende tijdelijke intensifiering wanneer nodig zodat de gekende ambulante hulpverlener aan dek kan blijven…  

Zorginput van ervaringsdeskundigen

Wist je dat ervaringsdeskundigen mee participeren ism de eerstelijnspsychologen, zoals in het mee begeleiden van de oudergroepen? 

Supervisieaanbod   voor ervaringsdeskundigen

Wist je dat we voor structurele ondersteuning zorgen van onze ervaringsdeskundigen bij hun werk?  Zij kunnen rekenen –net als hulpverleners- op geregeld supervisieaanbod. 

Nieuwe site ANBN

ANBN presenteert vandaag haar nieuwe site waarop gekozen is voor veilige ontmoeting van ervaringsdeskundigen en betrokkenen. Er is ook een nieuw vormingsplatform uitgewerkt van en voor mensen in herstel. Neem zeker een kijkje vandaag!

Nieuwe initiatieven voor ondersteuning van ouders rond eetstoornissen  

Aanbod ANBN

Ouders kunnen veel betekenen voor jongeren met haperend eetgedrag of eetstoornissen. Maar ouders staan vaak (te) alleen en zijn op zoek naar info, vaardigheidsleren, en ontmoeting met lotgenoten. In de eerste video getuigt een mama van een jongere met een eetstoornis. Daarnaast geeft ANBN uitleg over hun aanbod voor ouders. 

Aanbod Eetexpert

Ook Eetexpert heeft afgelopen jaar extra aanbod uitgewerkt ter ondersteuning van ouders in alle fases rond jongeren met haperend eetgedrag. 

Versterken bij opgroeien en normale groeithema’s   

Wist je dat ouders nu ook ondersteund worden thuis bij haperend eetgedrag en bodytalk ? Het boek  ‘Ben ik te dik, mama? Ben ik oké, papa?’ wil ouders bijstaan in het omgaan met normale maar spannende groeithema’s tijdens de groeispurt van hun tieners.  

Informeren bij eetstoornissen

Wanneer er eetstoornissen opduiken thuis, zoeken ouders naar gerichte informatie. Het online Infopakket eetstoornissen voor ouders wil hen gerichte informatie toesteken.

Ondersteunen bij eetstoornissen in het gezin

Via de toolkit eetstoornissen voor ouders krijgen ouders online al wat houvasten in hoe zij kunnen reageren thuis op de eetstoornis van hun kind. Zelfs als hun kind nog niet helemaal klaar is voor opstart van zorg.   

Oudergroepen

Om ouders samen te brengen en te leren met en van elkaar zijn er in alle provincies ook oudertrainingen opgestart of in voorbereiding. 

Meer info over dit 4voudig aanbod voor ouders

Getuigenis van een mama en aanbod ANBN
Bekijk hier een overzicht van ons nieuwe aanbod voor ouders
Meer nieuws
  • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

    AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

  • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

    JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

  • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

    JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

  • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

    JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.