Verhoogde kinderbijslag voor jongeren met een eetstoornis - ben jij op de hoogte?

21 februari 2023

Breng ouders op de hoogte

Jongeren met een eetstoornis vragen heel wat bijkomende zorg en ondersteuning en kunnen als jongeren met specifieke bijkomende noden in aanmerking komen voor de verhoogde kinderbijslag.  Helaas zijn ouders en vaak ook zorgverleners hier vaak niet van op de hoogte. Als ambulante therapeut kan je een belangrijke bijdrage leveren door ouders hiervan op de hoogte te brengen.  

Aanvraag verhoogde kinderbijslag

De aanvraag voor een verhoogde zorgtoeslag verloopt in verschillende stappen. In eerste instantie dienen ouders contact op te nemen met de uitbetaler van het groeipakket (het vroegere kinderbijslagfonds). Op hun rekeninguitreksels vinden ze terug bij welke fonds ze aangesloten zijn. Ze zullen vervolgens gevraagd worden om een aantal formulieren in te vullen via het portaal van mijn.kindengezin.be of te laten invullen door betrokken zorgverleners. Sommige ouders hebben hier hulp of aanmoediging bij nodig.  

Meer informatie vind je bij kind en gezin en groeipakket.be

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.