Praktijklabo organiseren groepstherapie
Terug

Praktijklabo Organiseren van groepstherapie (inschrijvingen gesloten)

De grote instroom van vragen rond de zorg bij eetstoornissen doet nadenken over ons eigen zorgaanbod en kan nieuwe paden openen. Vanuit het Kenniscentrum Eetexpert ondersteunen we je hierbij graag.

Dacht je bijvoorbeeld ook al aan het uitwerken van een groepsaanbod?

We bieden hiervoor een praktijklabo aan rond het organiseren van groepstherapie.
An Vandeputte legt ingestuurde vragen voor aan psychotherapeut Jan Norré en ervaringsdeskundigen Els en Jiska van ANBN. Wat zeker al aan bod komt zijn de randvoorwaarden bij opstart, inclusiecriteria, concrete afspraken, opvolging, beëindigen van groepstherapie en tot slot nog do’s en dont’s van groepstherapie.

Verder ontmoet je collega’s die ook willen opstarten en met wie je in contact kan blijven voor supervisiemomenten.

Stuur je vragen op voorhand door naar secretariaat@eetexpert.be.

Doelgroep

Psychologen en pedagogen met enige ervaring in de zorg bij eetstoornissen.

Sprekers

Jan Norré is klinisch psycholoog, seksuoloog en psychotherapeut met jarenlange klinische expertise in behandeling van eetstoornissen, zowel individueel als in groep. Hij maakt deel uit van de adviesraad van Eetexpert

Els Verheyden en Jiska Beterams zijn voorzitter en secretaris van ANBN. Vanuit hun expertise als ervaringsdeskundigen geven ze ondersteuning en informatie rond eetstoornissen.

An Vandeputte is klinisch psycholoog, gedragstherapeute en coördinator van Eetexpert. Zij werkte 30 jaar als therapeute met mensen met eet- en gewichtsproblemen en bood hierbinnen zowel individuele- als groepstherapie aan.

Inschrijvingsmodaliteiten

Inschrijven kan tot en met 10 mei om 12u. Kosteloos annuleren kan tot 24u voor de start van de studiedag. Inschrijvingen zijn gesloten.

ma 10 mei
16u tot 18u

Gratis

Online

Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.