Partnerorganisatie Ondersteuning Settinggericht Werken (OSW) ging een jaar geleden van start! 

De preventieve gezondheidssector bestaat uit verschillende organisaties (partnerorganisaties (PO), organisaties met terreinwerking (OT) en de Vlaamse Logo’s) die werken aan preventie, gezondheidsbevordering en ziektepreventie in verschillende settings (lokale besturen, onderwijs, zorg en welzijn, werk, vrije tijd en gezin). Een ruim aanbod aan materialen en projecten is beschikbaar, maar dit aanbod zoomt vaak in op deelthema’s die te weinig verbonden worden. Samenwerking bij de uitwerking van werkmaterialen staat daarom sinds 2021 voorop voor de Vlaamse overheid via een nieuw initiatief onder de naam ‘Ondersteuning Settinggericht Werken’. Versterkte samenwerking tussen de preventie-actoren wil bijdragen tot meer gestroomlijnde methodiekontwikkeling, duurzame implementatie, expertisedeling, deskundigheidsbevordering, en communicatie naar de setting. Ondertussen zijn we 1 jaar aan het werk met alle betrokken organisaties en komt het eerste afgestemd aanbod tevoorschijn voor sportclubs, voor klassen, voor lokale besturen, en vele andere settings.  

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.