Nieuwe fiches voor eerstelijnshulpverleners

In een reeks nieuwe fiches bij het draaiboek voor eerstelijnshulpverleners willen we de informatie uit het draaiboek makkelijker toegankelijk maken. De fiches geven een samenvatting van de belangrijkste informatie per stap van het draaiboek.

De fiche “Detectie en ernstinschatting van eet-en gewichtsproblemen in de eerste lijn” geeft handvatten bij de onderzoeksfase van het INNOVATE-stappenplan. Je vindt er een overzicht van de thema’s om te bevragen en voorbeeldvragen die je op weg kunnen helpen.

De fiche “Ernstinschatting door eerstelijnshulpverleners” geeft een overzicht van belangrijke signalen waar je tijdens de ernstinschatting oog voor dient te hebben en geeft handvatten om op basis van deze signalen een ernstinschatting te doen. Deze fiche hoort bij de stap “actiebepaling” van het INNOVATE-stappenplan.

De fiche “Begeleiding door de eerstelijnshulpverlener” start met handvatten voor een gezamenlijke doelformulering en geeft op de achterkant een overzicht van de elementen die belangrijk kunnen zijn om samen met de cliënt mee aan de slag te gaan.

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.