#LikeMe. Reeks 2- Aflevering 8: #Thehardgoodbye (Fabric Magic)

In het tweede seizoen van #LikeMe werden er verschillende nieuwe personages geïntroduceerd. Eén is Maria, een meisje met overgewicht. Maria is een vrolijk, sympathiek en zelfzeker personage dat mooi gekleed gaat. Ze voldoet daarmee niet aan de vele vooroordelen die vaak gebruikt worden om mensen met overgewicht voor te stellen (Herbozo, Tantlee-dunn, Gokee-Larose & Thompson, 2004; Greenberg, Eastin, Hofschire, Lachlan, Brownell, 2003).  

In aflevering 8 komt via Maria het onderwerp “gewichtsstigmatisering” aan bod. Maria krijgt argwanende reacties als ze zich kandidaat wil stellen voor het cheerleaderteam. Ze krijgt uiteindelijk wel een kans en laat het daarbij niet na om te schitteren met haar danstalent. Het fijne aan de aflevering is dat men niet blijft stilstaan bij uiterlijk en lichaamsvormen, maar de focus verlegt op het belang van de krachten en talenten van iemand.  

Meer good practices
  • Hoe scheef zit ons beeld over eetstoornissen? (faqda)

  • Psycholoog An Vandeputte: "Voor het herstel van een eetstoornis moet je tijd voorzien, maar 70% herstelt."(De Wereld van Sofie) (Winnaar van de Paarse Pluim Persprijs, 2022)

  • Bernadette overwon een eetbuistoornis (Stephanie Louwagie) (Winnaar Paarse Pluim Persprijs, 2022)

  • “Corona bezorgde me een eetstoornis” (Marijke Clabots en Flair België)

Bekijk meer good practices
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.