Gezondheidskompas vernieuwd

Sinds 2019 is het Gezondheidskompas beschikbaar, een initiatief van de Vlaamse overheid in nauwe samenwerking met de Diabetes Liga, en een nuttig instrument om inzicht te krijgen in onze gezondheidsrisico’s, zoals het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. De applicatie zet ook in op preventieve gezondheidszorg en versterkt zelfzorg, zelfredzaamheid en gezondheidsgeletterdheid van de burger.

Het vernieuwde Gezondheidskompas werd in april gelanceerd met volgende optimalisaties:

 • Het dashboard op de landingspagina laat je nu toe te kiezen om je totale gezondheidsrisico te berekenen, dan wel om dit meer specifiek te doen voor enkel ‘diabetes en cardiovasculair risico’, ‘alcoholgebruik’ of ‘rookgedrag’. Zo hoef je niet steeds de hele vragenlijst te doorlopen om een antwoord op je vraag te krijgen.
 • De adviezen voor burger en huisarts werden geactualiseerd in overleg met de partners relevant voor elk onderdeel van de vragenlijst in het Gezondheidskompas (o.a. de Diabetes Liga, Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, VAD, Consortium Tabakstop.be …).
 • Het resultaat van het Gezondheidskompas kan vanaf nu elektronisch naar je huisarts doorgestuurd worden via het platform e-Health. Zo wordt een belangrijk knelpunt voor het vlotter gebruik van het Gezondheidskompas weggewerkt.

Ontdek het vernieuwde Gezondheidskompas op www.gezondheidskompas.be!

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.