Exclusieve studiedag CBT-E door Dr. Riccardo Dalle Grave

Exclusieve studiedag CBT-E door Dr. Riccardo Dalle Grave

21 April 2022

Hallo collega

We brengen je graag op de hoogte van de studiedag CBT-E voor adolescenten met een eetstoornis.  Spreker Dr. Riccardo Dalle Grave is sinds 1992 hoofd van de Afdeling Eet- en Gewichtsstoornissen in het Villa Garda Ziekenhuis te Garda (Italië). Hij werkte nauw samen met Professor Christopher Fairburn.

 • Woensdag 29 juni 2022 van 09u30 tot 16u30
 • Online (live of herbekijken)
 • Exclusief voor Eetexpert abonnees

Wat komt aan bod?

Cognitive Behaviour Therapy (CBT-E) is een evidence-based behandeling voor zowel anorexia nervosa als boulimia nervosa bij adolescenten: een effectief alternatief voor Family Based Treatment (FBT).

Tijdens deze studiedag maak je in detail kennis met CBT-E voor adolescenten. Ook krijg je inzicht in gegevens over de effectiviteit ervan. Daarnaast verdiep je je kennis aan de hand van klinische casussen.

Wat leer je?

 • Hoe kan je CBT-E toepassen bij adolescenten?
 • Je  verkent het gebruik van een ‘hands-on’ behandeling in een echte klinische omgeving
 • Je leert hoe CBT-E verschilt van FBT

Spreker

Dr. Riccardo Dalle Grave volgde specialisaties in endocrinologie, voedingswetenschappen en cognitieve psychotherapie.

Hij is sinds 1992 hoofd van de Afdeling Eet- en Gewichtsstoornissen in het Villa Garda Ziekenhuis te Garda (Italië).

In deze afdeling, heeft hij in samenwerking met Professor Christopher Fairburn van de Universiteit van Oxford, een origineel residentiële behandeling voor eetstoornissen ontwikkeld volledig gebaseerd op de Enhanced Cognitive Behavior Therapie (CBT-E) en de toepassing van CBT-E bij adolescenten.

CBT-E afgeleid van de Evidence-Based CBT voor Boulimia Nervosa werd ontwikkeld door Christopher Fairburn en collega’s in Oxford (UK) met het oog op de behandeling van de psychopathologie achter de eetstoornis, eerder dan de eetstoornis zelf.

Rond eet- en gewichtsproblemen doet hij reeds 20 jaar aan wetenschappelijk onderzoek, publiceert meerdere artikels en heeft verschillende boeken geschreven, zowel in het Italiaans als in het Engels.

Hij leidt ook een ambulante groepspraktijk in Verona. Je vindt hem vaak als spreker op internationale congressen voor eetstoornissen.

Inschrijven

Deze studiedag richt zich tot gevorderde zorgverleners. Inschrijvingen uitsluitend voorbehouden voor Eetexpert-abonnees.

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.