Terug

Opleiding G-ELP: Jongeren met eetproblemen en eetstoornissen

in de gespecialiseerde eerstelijnspsychologische zorg binnen de RIZIV conventie

1/5 van de jongeren beschrijven problematisch eetgedrag met signalen van eetstoornissen. Slechts 1/3 vraagt hiervoor hulp terwijl het eetprobleem hun groei stevig kan beïnvloeden, zowel fysisch, psychologisch als sociaal. Hulp snel opstarten bij beginnend symptoomgedrag is een van de belangrijke interventies ter voorkoming van ernstige eetstoornissen. Dit gebeurt bij uitstek ambulant en dicht bij huis bijvoorbeeld bij de G-ELP.

Inhoud

In deze vorming krijgen geconventioneerde gespecialiseerde eerstelijnspsychologen (G-ELP’s) de tools om hun praktijkwerk uit te breiden voor gerichte aanpak van eetproblemen en eetstoornissen. Hulp bieden bij jongeren met milde eetstoornissen overlapt met de aanpak die we uitwerken in de G-ELP-praktijk bij andere thema’s: Groeiversterkend werken rond lichaamstevredenheid, zelfbeleving, emotieregulatie, identiteit en sociale contacten. Hierop wordt verder gebouwd in dit webinar: De groei-ondersteunende aanpak staat voorop en wordt aangevuld met specifieke aandachtspunten voor begeleiding van jongeren met eetstoornissen.

Doel van de webinar is dat de G-ELP tijdens de vorming een stappenplan krijgt voor goede zorg op maat bij jongeren met milde eetstoornissen, vertrekkende van gerichte diagnostiek, ernstinschatting, motivering, en opmaak van een gepast zorgplan.

Doelgroep

Geconventioneerde gespecialiseerde eerstelijnspsychologen en -pedagogen binnen de RIZIV conventie.

Sprekers

Beide vormingen worden geleid door Taaike Debeuf en An Vandeputte, psychologen van het Kenniscentrum Eetexpert.

Inschrijvingsmodaliteiten

Schrijf je hieronder in.

De vorming wordt ondersteund door de federale overheid, en is gratis voor eerstelijnspsychologen- en pedagogen uit de conventie die zich willen vormen in hun aanbod voor jongeren met milde eetstoornissen.

Je schrijft je hier in voor de opname van dit webinar.
Bekijken kan op eigen tempo, toegang is voor één maand.
Het verwerken van je inschrijving kan tot één werkdag duren.
Je krijgt toegang via een aparte mail vanuit ons online leerplatform (Podia).

Schrijf je in
3u

Gratis voor geconventioneerde eerstelijnspsychologen en -pedagogen

Online: opgenomen webinar

Inschrijven als abonnee van Eetexpert

Log je in

Inlog gegegevens vergeten? Wachtwoord resettenSurvey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.