Aanbod voor psychiaters eetstoorniszorg

 Maart 2022 – Eetexpert verzorgt dit jaar een 3-voudig aanbod ter ondersteuning van psychiaters bij eetstoornissen en eetproblemen.

Basistraining eetstoornissen voor psychiaters

Deze basisopleiding richt zich op de gespecialiseerde diagnostiek en behandeling bij eetstoornissen in de psychologen-, pedagogen- en psychiatrische praktijk. Concreet ga je aan de slag met het herkennen van signalen voor eetstoornissen, het uitvoeren van een gerichte screening en intake, het inschatten van motivatie, het uitwerken van een gericht behandelplan en het toepassen van onderbouwde kennis in een multidisciplinaire behandeling. Deze basisopleiding omvat 27 vormingsuren, waaronder een zelfstudiepakket en vier vormingsdagen. Voor de opleiding wordt accreditering aangevraagd. 

Data: 

 • 31 mei van 9u30 tot 16u30 Online
 • 7 juni van 9u30 tot 16u30 Leuven
 • 17 juni van 9u30 tot 16u30 Online
 • 23 september van 9u30 tot 16u30 Leuven 

Meer info en inschrijven

Masterclass ambulante psychiatrische zorg in de aanpak van eetstoornissen 

Deze masterclass richt zich tot psychiaters die in de ambulante praktijk aan de slag gaan met het behandelen van eetstoornissen. Deze masterclass bouwt verder op de 4 daagse basistraining, maar kan ook apart gevolgd worden na inlezen van een leespakket. In deze masterclass worden kapstokken aangereikt voor jouw specifieke uitdagingen in je ambulante psychiatrische praktijk : oa Hoe bouw je aan een doordacht en duidelijk behandelkader (bv. rond gewicht, schoolgaan, beweging, gsm gebruik), Hoe werk je vlot samen met verschillende hulpverleners die allen vanuit een eigen praktijk werken, Hoe werk je met gezinnen rond herstel bij eetstoornissen? Waar ligt de grens van ambulante therapie en wanneer doorverwijzen ? Hoe werk je met comorbiditeiten (oa ASS, dwangstoornissen,…)? …

Datum:

 • 14 oktober van 13u tot 16u (online) 

Meer info en inschrijven

Advieslijn voor psychiaters

We helpen je graag ‘on the road’. Een nieuwe advieslijn wil psychiaters concreet ondersteunen bij hun werk bij eetstoornissen. Op zoek naar verwijsadressen of vragen bij een casus? Je kan rechtstreeks bellen naar 0496288057 of mailen naar secretariaat@eetexpert.be. We antwoorden je binnen de 48 uur, en brengen je wanneer nodig in contact met een collega psychiater.

Meer info

Meer nieuws
 • De nieuwe fiches voor ouders zijn er!

  AUG 23- Ontdek hier de nieuwe fiches voor ouders.

 • Eerste Hulp bij Moeilijke Gevoelens

  JUL 23- Na ´Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP)´ voor volwassenen zijn er nu ook pakketten voor kinderen. Lees meer.

 • Het aantal 2-jarigen met overgewicht in Vlaanderen blijft stabiel

  JUL 23- Agentschap Opgroeien rapporteert over nieuwe gewichtscijfers bij 2-jarigen. Lees meer!

 • WHO-richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen

  JUL 23-  De WHO lanceert een nieuwe richtlijn en toolkit rond de marketing van ongezonde voeding bij kinderen en jongeren. Lees hier meer!

Bekijk al het nieuws
Survey
OPGELET! Dit is de oude website van Eetexpert.